Image

Sveafastigheter köper mer i Fredrikshamn

Transaktioner Sveafastigheters dotterbolag Haminan Satamakiinteistöt köpte i januari en logistikportfölj i Fredrikshamn i östra Finland. Nu har bolaget utökat sitt bestånd i Fredrikshamn.
Publicerad den 8 Juni 2011

Haminan Satamakiinteistöt utvecklar logistikfastigheter i Fredrikshamns hamn.

I januari var det genom två separata affärer bolaget kom över logistikportföljen. En av säljarna var Kotkan Satamalot, som är säljare också den här gången.

- Nu förvärvar vi 18 000 kvadratmeter logistikfastigheter, vilket fördubblar vårt fastighetsinnehav i Fredrikshamns hamn. Vi kommer att i samarbete med John Nurminen Realty utveckla de lagerfastigheter vi nu förvärvat till att motsvara de behov som moderna logistikoperatörer har, säger Robert Landtman, director på Sveafastigheter.

- John Nurminen Realty som ansvarar för fastigheternas operativa utveckling har redan länge haft ett fruktbart samarbete med Haminakotka Satama och Kotkan Satamatalot. Att Haminan Satamakiinteistöt och dess drivande krafter deltar i utvecklingsarbetet ger mervärde till sydöstra Finlands logistikutveckling, säger Jan Gran, vd på Kotkan Satamatalot.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige