Image

Sveafastigheter i storköp i Finland

Transaktioner Sveafastigheter Fund III köper tillsammans med sin lokala partner Mattila & Saxen Property Partners en portfölj med tio så kallade big box handelsfastigheter för cirka 50 miljoner euro, motsvarande drygt 440 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Juni 2011

Fastigheterna har en sammanlags uthyrningsbar yta om cirka 55 000 kvadratmeter.

Fastigheterna har förvärvats från olika ägare i fem separata transaktioner.

Fastigheterna är belägna i handelsområden i åtta olika städer; Borgå, Heinola, Joensuu, Pargas, Rovaniemi, Tavastehus, Vanda och Vasa.

- Tillsammans med vår partner Mattila & Saxen har vi lyckats skapa en väl diversifierad portfölj med ett starkt kassaflöde. Att finansiera enskilda förvärv av denna typs fastigheter i rådande marknad är utmanande, men genom att samla ihop en diversifierad portfölj av fastigheter och genomföra förvärven parallellt har vi lyckats garantera goda finansieringsvillkor av Nordea. Vi analyserar ständigt nya investeringsobjekt med målsättningen att ytterligare utöka denna portfölj, säger Jonas Ahlblad, director på Sveafastigheter.

- Detta är en väldigt intressant portfölj av handelsfastigheter med extremt bra mikrolägen. Hyresgästerna består av en väldiversifierad mix handelskedjor med långa genomsnittliga hyresavtal. Genom aktiv förvaltning och genom att investera i fastigheterna är vi övertygade om att vi ytterligare kommer kunna förbättra fastigheternas egenskaper och göra dem till ännu attraktivare handelsplatser för våra hyresgästers kunder, säger Teemu Saxén, partner på Mattila & Saxen Property Partners.

Sveafastigheter Fund III stängdes i februari 2011 med 317 miljoner euro i eget kapital.
Sveafastigheter är baserat i Stockholm med kontor i Helsingfors och Malmö.

FAKTA/ Mattila & Saxen Property Partners
Mattila & Saxen är ett finskt fastighetsbolag specialiserat på att erbjuda lösningar för användare och hyresgäster i handelsfastigheter. Till nyckelkunderna hör inhemska och utländska hyresgäster. Bolaget köper fastigheter där det med sin kunskap kan bidra till värdeökning. Mattila & Saxen avser tillsammans med Sveafastigheter under de kommande åren bygga upp en betydande portfölj bestående av handelsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige