Image

Sveafastigheter har valt operatör för sin hotellportfölj

Bolag Sveafastigheter har tecknat avtal med Ligula Hospitality Group avseende samtliga 13 hotell i portföljen Norse Hospitality som man köpte av Accor Hotels 2010.
Publicerad den 17 Mars 2015

Portföljen omfattar 13 hotellrörelser med totalt 1 353 rum. Sveafastigheter köpte huvuddelen av portföljen från Accor Hotels under 2010, som den första investeringen i Sveafastigheter Fund III. Vid köpet inkluderades både hotellfastigheterna och operatörsbolaget.

Inledningsvis kommer Ligula att driva hotellen på managementbasis för att så snart alla licenser, tillstånd och krav är utredda övergå i renodlade långsiktiga hyresavtal.

- Sveafastigheter har nyligen avslutat en renoveringsprocess av merparten av hotell och hotellrum i enlighet med vår affärsplan för portföljen. Tanken har varit att uppgradera hotellstandarden och därefter separera hotellverksamheten från fastigheterna för att skapa en renodlad fastighetsportfölj med en långsiktig operatör som hyresgäst. Vi är mycket nöjda med att överlåta verksamheten till en välrenommerad aktör som Ligula, säger Erik Widmark, partner på Sveafastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige