Image

Sveafastigheter får markanvisning i Östberga

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Bostad får markanvisning i stadsdelen Östberga för 125-150 hyreslägenheter.
Publicerad den 2 Februari 2018
Sveafastigheter får markanvisning i Östberga. Bild: Sveafastigheter
Sveafastigheter får markanvisning i Östberga.

Sveafastigheter Bostad kommer att bygga 100-150 hyreslägenheter med egen förvaltning i Östberga. Bostäderna kommer till stor del att förmedlas genom den kommunala bostadsförmedlingen. Sveafastigheter Bostad accepterar olika former av inkomstbidrag, såsom studiebidrag eller försörjningsstöd, som inkomstgrundande vilket kommer att ge fler människor möjlighet att kunna hyra sin egen lägenhet med förstahandskontrakt.

– Genom att bygga socialt inkluderande hyresrätter med långsiktigt ägande och egen förvaltning på plats blir vi engagerade i stadsdelens utveckling under lång tid framöver, säger Svante Jernberg, vd för Sveafastigheter Bostad.

– Östberga har ett fantastiskt fint läge med en spännande pågående utveckling av en citynära förortsstadsdel. Med de nya kvarteren knyts Östbergahöjden ihop med det angränsande gatunätet, vilket bidrar till mångfald, blandning och täthet.
Målet är att skapa bra bostäder som många har råd med. De formas både för nya på bostadsmarknaden och för att bo länge i. Vi vill skapa lösningar som bidrar till gemenskap, umgänge och delning. Det ger trygghet och livskvalitet.
Vi ser fram emot att vara med och utveckla Östberga till en variationsrik stadsdel med ett rikt folkliv och ett boende som fokuserar både på social hållbarhet och miljö. När tunnelbanan kommer till Östberga innebär det att platsen blir tillgänglig på ett nytt sätt och mycket attraktiv att bo på, säger Erik Jarlöv, arkitekt för bostäderna i Östberga.

Arbete med detaljplan beräknas påbörjas under 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige