Image

Sveafastigheter vinner markanvisningstävling i Tyresö

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Utveckling har vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Wättingeområdet, Tyresö kommuns nästa stora utvecklingsområde.
Publicerad den 26 Mars 2018
Sveafastigheter Utveckling vinner markanvisning. Bild: Belatchew Arkitekter
Sveafastigheter Utveckling vinner markanvisning.

Det vinnande förslaget, som planeras i anslutning till Tyresö centrum intill Farmarstigen, öster om Granängsringen, innehåller totalt sju byggnader med varierande karaktär och omfattar cirka 150 lägenheter med framför allt bostadsrätter.

Totalt lämnade fyra intressenter in bidrag till tävlingen och av dessa föll valet till slut på Sveafastigheter Utvecklings förslag.

– Ställer du höga krav så får du bra projekt som är hållbara över tiden. Det var fyra riktigt bra projekt som tävlade men det här stack ut lite extra och är väldigt genomarbetat på alla punkter, säger Anna Gustafsson, projektledare för Wättinge på Tyresö kommun.

Tyresö kommun lyfter även fram vikten av att Sveafastigheter Utvecklings förslag främjar den sociala hållbarheten i området, inte minst genom etableringen av ett nytt torg invid de sju fastigheterna.

– Läget är fantastiskt och ligger i anslutning till Tyresö centrum med direkt kontakt med kommunens viktigaste grönstråk. Området kommer också att innehålla förskolor, plats för äldreboende och olika kommunala verksamheter som tillsammans bidrar till den sociala hållbarheten som ska bli områdets signum, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef i Tyresö kommun.

– Vi tror på att skapa möjligheter för folk att mötas och det har vi tagit fasta på. I den fysiska strukturen finns det en öppenhet som gör att man kan ta sig genom området; det finns en transparens som bjuder in människor som bor i angränsande områden, säger Rahel Belatchew, vd, Sveafastigheter Utveckling, och fortsätter:

– Det är en stor satsning som Tyresö gör och att få vara med i början på hela Wättingeområdet är fantastiskt roligt. Kommunen har haft väldigt höga ambitioner med vad de vill uppnå och har därför ställt höga krav på förslagen. Vi har verkligen jobbat med att se hur vi kan skapa en plats som kommunen sett framför sig.

Arkitekt är Belatchew Arkitekter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige