Image
Elinor Blomberg.

Elinor Blomberg ny partner på Belatchew

Bolag Elinor Blomberg går in som ny partner på Belatchew. Hon är i dag uppdragsledande arkitekt med ansvar för flera större projekt samt drivande vad gäller bolagets tjänster inom hållbarhet.


– Hur ställer vi om en hel bransch till att bli mer hållbar, frågar sig Rahel Belatchew.

Rahel Belatchew: "Vår bransch har inga kravställare"

Bygg/Arkitektur Rahel Belatchew, vd och grundare av arkitekturbyrån Belatchew, är kritisk till hur byggbranschen slipper undan sitt miljöansvar. Utmaningarna kring hållbarhet överskuggar allt, menar hon, och hur vi utformar våra kontor och bostäder idag måste vara en del av den radikala omställning som behövs. På Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen i Göteborg tidigare i veckan talade Rahel Belatchew om arkitekturens roll för att vända klimatutvecklingen.


Förvaltaren bygger högt i trä i Ursvik, Sundbyberg.

Förvaltaren bygger högt i trä

Bygg/Arkitektur Förvaltarens landmärke vid nya tvärbanans hållplats Ursviks torg blir stadsdelens första höghus i trä. Huset närmast torget kommer att prägla gatubilden i hela västra Ursvik, såväl till gestaltning som till innehåll. Målsättningen är att bygget kommer igång i höst, med beräknad inflyttning 2023.


Fastighetskvinnan
Karolin Forsling, Lisa Farrar och Rahel Belatchew – missa inte deras panelsamtal på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 4 september.

Fastighetskvinnan: Visionärerna – helt utan ramar

Fastighetskvinnan På Fastighetskvinnan den 4 september hålls en punkt med de hittills lösaste ramarna i Fastighetssveriges åttaåriga seminariehistoria: Idén är att vi sätter de mest nytänkande hjärnorna vi känner till i varsin fåtölj, trycker på Play – och så får vi se vad som händer.
Anmäl dig till seminariet med en gång – nu på fredag är sista dagen för vårt Boka Tidigt-erbjudande.


Discus, formgiven av Rahel Belatchew designprisas i Paris.

Discus i Nacka vinner designpris i Paris

Bygg/Arkitektur Discus i Nacka, formgiven av Belatchew Arkitekter på uppdrag av Sveafastigheter Utveckling, vinner DNA Paris Design Awards, kategorin "Housing".


Rahel Belatchew mottar pris på Mipim.

Belatchew prisat på Mipim

Bolag Belatchew Arkitekter vann Architectural Review Mipim Future Project Award 2019 i kategorin Regeneration Masterplanning för Stockholm Loop-projektet.


Stora Bostadsdagen
Petter Jurdell, Rahel Belatchew och Maja-Stina Skarstedt.

Stora Bostadsdagen – stort fokus på coliving

Stora Bostadsdagen Coliving har blivit ett nytt buzzword i bostadsbristens och delningsekonomins Sverige. På Stora Bostadsdagen på Grand Hotel den 20 februari tar vi ett brett grepp om fenomenet.


Nacka stads nya landmärke Discus prisas internationellt

Bygg/Arkitektur Discus, Nacka stads nya landmärke, har tagit hem två internationella arkitekturpris under november, World Architecture News Awards samt Arcitecture Masterprize.


Belatchew och Sveafastigheter vinner tävling om nytt landmärke i Hagsätra

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad utsetts till vinnare för att bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum med 130 hyresbostäder som inrymmer alltifrån kompis- och kollektivlägenheter till utrymmen för co-working, cykelverkstad och Sveriges minsta biograf.


Sveafastigheter utvecklar i Salem

Bostäder Salems kommun har utsett Sveafastigheter Utveckling för vidare förhandling som utförare av flerbostadshus och småhus i Södra Hallsta, Salem.


Sveafastigheter vinner markanvisningstävling i Tyresö

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Utveckling har vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Wättingeområdet, Tyresö kommuns nästa stora utvecklingsområde.


Svenskt-brittiskt utbyte om bostadsfrågan

Bygg/Arkitektur När hertigparet av Cambridge besökte Arkdes lanserades ett samarbetsprojekt mellan museet och Storbritanniens ambassad i Sverige – Housing Design Exchange: London/Stockholm. Brittiska ambassaden och Arkdes har bjudit in brittiska och svenska arkitekter till ett utbyte med bostadsfrågan i centrum.


”Gör en satsning på båda bolagen”

Bolag Belatchew Arkitekter + Sveafastigheter Bostad = sant. Rahel Belatchew ska nu hantera två vd-roller. Så ser hon på utmaningen.


Sveafastigheter och Belatchew bildar bolag

Bolag Sveafastigheter Bostad och Belatchew Arkitekter startar ett nytt bolag för utveckling av bostäder präglade av innovativ arkitektur. Rahel Belatchew kommer att leda nya Sveafastigheter Utveckling AB.


Markanvisningstävling i Ulleråker avgjord

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad kommer att utveckla det sydvästra kvarteret i Ulleråker, Uppsala, medan Riksbyggen och Midroc vann tävlingen för den norra delen.


”Det bästa projektet ligger framför mig”

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter firar tio år. Läs den prisbelönta grundaren Rahel Belatchews ord om de tio åren, branschens förändring och dess framtid.


Belatchew Arkitekter växer

Bolag Belatchew Arkitekter växer och anställer två nya arkitekter.


Belatchew skapar jämställda miljöer

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter har i samarbete med Add Gender, Malmö stad och Nacka kommun utvecklat en metod som stadsplanerare kan använda för att skapa jämställda offentliga platser.


Belatchew tecknar ramavtal med Familjebostäder

Bygg/Arkitektur Belatchew Arkitekter AB har vunnit ett ramavtal med Familjebostäder i Stockholm.