Image
Den publika byggnaden med sitt karakteristiska tak associerar till Jägersros logotyp.

Så blir nya jätteprojektet Jägersro

Bolag Tyréns uppdrag är lika stor som 55 fotbollsplaner.


Stockholms stad säljer mark till Tyresö kommun

Transaktioner Stockholms stad ska sälja ett fristående markområde beläget i Nacka kommun till Tyresö kommun. Försäljningen ger staden en betydande intäkt för en fastighet som inte längre är strategiskt viktig för staden att äga. Samtidigt möjliggör den för Tyresö kommun att utveckla verksamheter som är viktiga för kommunens tillväxt.


Sveafastigheter vinner markanvisningstävling i Tyresö

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Utveckling har vunnit markanvisningstävlingen för den första etappen av Wättingeområdet, Tyresö kommuns nästa stora utvecklingsområde.


Galjaden säljer två fastigheter

Transaktioner Galjaden Fastigheter AB säljer fastigheterna Vevstaken 10 i Kristianstad och Solkraften 15 i Tyresö till Kvalitena.


JM bygger åt Småa i Tyresö

Bygg/Arkitektur JM Entreprenad har ingått avtal med Småa om att uppföra bostadsrättslägenheter, radhus och lokaler genom en totalentreprenad.


Klart för byggstart av BRF Steget i Tyresö

Bygg/Arkitektur Beslut om igångsättning av Riksbyggens projekt BRF Steget i Norra Tyresö centrum har nu tagits. Entreprenadavtal har skrivits med JM Entreprenad och det första spadtaget är planerat att ske i slutet av maj.


Riksbyggen säljstartar i Tyresö

Bostäder I norra Tyresö centrum bygger Riksbyggen 72 bostadsrätter.


LW och RO-gruppen utvecklar lägenheter i Tyresö

Bygg/Arkitektur LW Projektutveckling utvecklar 48 hyresrätter i Tyresö och anlitar RO-Gruppen som entreprenör.


NCC bygger bostadskvarter i Tyresö

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Tyresö Bostäder AB bygga 206 hyreslägenheter i närheten av Tyresö Centrum. Projektet omfattar även ett parkeringshus med 1 000 kvadratmeter kontorsyta. Ordervärdet uppgår till 420 miljoner kronor och registreras i det fjärde kvartalet.


Tobin gör tilläggsförvärv i Tyresö

Bolag Tobin Properties har tecknat avtal om att apportera in byggrätter för cirka 150 lägenheter i bolagets projekt Golfbäcken, vid Tyresö golfbana. Det innebär att den sammanlagda omfattningen i projekten Golfbäcken 1 och Golfbäcken 2, som samägs med fastighetsägaren, nu uppgår till cirka 300-350 lägenheter. Tobin Properties ägarandel av projekten är 43 procent.


Hemsö uppför äldreboende i Tyresö

Transaktioner Hemsö har förvärvat mark med tillhörande byggrätt i Tyresö utanför Stockholm för att uppföra ett äldreboende.


Aros Bostad köper i Tyresö

Transaktioner Aros Bostad har gjort sina första köp i Tyresö genom förvärven av fastigheterna Bävern 4 och Bävern 5.


Byggstart för Norra Tyresö Centrum

Bygg/Arkitektur Nu startar byggandet av tusen bostäder i Norra Tyresö Centrum, en ny stadsdel för en hållbar livsstil.


Wallenstam byggstartar i Tyresö

Bostäder Wallenstam påbörjar nu nyproduktionen av bostäder i Tyresö. Projektet Trädgårdsporten består av 184 hyreslägenheter i tre hus som beräknas vara klara för inflyttning under tredje kvartalet 2017.


RW Capital bygger bostäder i Tyresö Strand

Bygg/Arkitektur RW Capital kommer att bygga cirka 60 bostäder på Videvägen i Tyresö Strand.


Riksbyggen bygger i Tyresö

Bostäder Riksbyggen ska utveckla Norra Tyresö Centrum med lägenheter för unga vuxna och med fokus på hållbarhet.


Stor efterfrågan på Besqabs bostäder

Bygg/Arkitektur I helgen säljstartade Besqab projektet Charlottenburgsparken i Solna och flertalet av lägenheterna reserverades redan på plats.


Link och Strabag vinner Tyresötävling

Bygg/Arkitektur Link arkitektur har tillsammans med bygg- och anläggningskoncernen Strabag vunnit en markanvisningstävling, utlyst av Tyresö kommun. Det handlar om ett 16 våningar högt bostadshus samt ett kvarter med fem våningar höga flerfamiljshus med kommersiella lokaler i bottenvåningen. Link Arkitektur ritade det förslag som gav Strabag rätten att bygga halva kvarteret med flerfamiljshus.


Hemsö och Tyresö kommun bygger gymnasieskola

Bygg/Arkitektur Hemsö och Tyresö kommun planerar en gymnasieskola i centrala Tyresö. Målsättningen är att skapa en multifunktionell gymnasiebyggnad som samtidigt inrymmer en rad samhällsfunktioner.


500 nya hyreslägenheter i centrala Tyresö

Bostäder Ett 16-våningars höghus med hyresrätter om mestadels ett och två rum blev en av vinnarna när tävlingen om Norra Tyresö Centrum etapp 1 avgjorts. Strax utanför centrum börjar redan nästa år 76 ungdomslägenheter och cirka 200 kommunala hyresrätter att byggas. Dessutom inför Tyresö Bostäder ett koncept med ungdomslägenheter.