Image
Flygbild över den aktuella fastighetens läge i Tyresö.
Flygbild över den aktuella fastighetens läge i Tyresö. Bild: Besqab

Besqab köper fastighet i Tyresö

Transaktioner Besqab har tecknat avtal om att förvärva en fastighet i Trollbäcken i Tyresö. Planen är att utveckla ett flerfamiljshus med cirka 60 nya bostadsrättslägenheter. Fastigheten är belägen i ett strandnära område precis invid Drevviken.
Publicerad den 2 Oktober 2021

Den aktuella fastigheten, Kumla 3:1580, är belägen på Vendelsövägen 6-8 i ett sjönära läge. Fastigheten har ett unikt läge och vänder sig mot vattnet i direkt anslutning till stranden. Bostäderna kommer att få sjöutsikt mot Drevviken och balkonger mot vattnet i västerläge. Säljare är Investmab AB i en bolagsaffär.
– Besqab har tidigare utvecklat nya attraktiva bostadsområden i både Tyresö strand och Kryddvägen. Det är glädjande att vi ännu en gång kan vara med och skapa nya bostadsområden i Tyresö med fina livskvalitéer i närheten av vattnet, grönområden och kollektivtrafik, säger Carola Lavén, vd på Besqab.
– Vi är glada att vi kan göra förvärvet i attraktiva Trollbäcken. Tillsammans med de angränsande fastigheter vi förvärvade under hösten 2020 har Besqab nu kommande projekt med cirka 100 bostäder i ett av Tyresös bästa bostadslägen, säger Johan Westring, Chef Ackvisition och Exploatering.

Ett planprogram för Trollbäckens centrumstråk antogs av Tyresö kommun 2019 och detaljplanearbetet planeras att påbörjas under hösten i år.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige