Image
Heba förvärvar två äldreboenden i Tyresö av Hemsö.
Heba förvärvar två äldreboenden i Tyresö av Hemsö. Bild: Heba

Heba förvärvar två äldreboenden i Tyresö av Hemsö

Transaktioner Heba har den 2 februari tecknat avtal med Hemsö gällande förvärv av två äldreboenden om totalt 115 lägenheter, 7 575 kvadratmeter uthyrbar yta i Tyresö. Det årliga hyresvärdet uppgår till 19,2 miljoner kronor och fastigheterna är fullt uthyrda med långa hyreskontrakt. Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 207 miljoner kronor med ett underliggande fastighetsvärde om 347 miljoner kronor. Tillträde planeras att ske under mars 2024.
Publicerad den 2 Februari 2024

– Att Heba etablerar sig i Tyresö känns helt rätt. Och att vi förvärvar ytterligare två äldreboenden ligger i linje med strategin för hur vi ska fortsätta växa. De senaste åren har vi aktivt arbetat med att utnyttja både uppgång och nedgång i fastighetsmarknaden, med ett konstant fokus på att stärka vår intjäning och behålla vår starka finansiella ställning. Med detta förvärv kommer 27 procent av vårt driftnetto från samhällsfastigheter och förvärvet förbättrar Hebas intjäningsförmåga ytterligare, säger Patrik Emanuelsson vd Heba.

De energieffektiva fastigheterna ligger i lugnt och fint bostadsområde cirka två kilometer från Tyresö centrum med närhet till bra service, goda kommunikationer och vacker natur. Äldreboendena drivs av operatören Vardaga.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige