Image

Stockholms stad säljer mark till Tyresö kommun

Transaktioner Stockholms stad ska sälja ett fristående markområde beläget i Nacka kommun till Tyresö kommun. Försäljningen ger staden en betydande intäkt för en fastighet som inte längre är strategiskt viktig för staden att äga. Samtidigt möjliggör den för Tyresö kommun att utveckla verksamheter som är viktiga för kommunens tillväxt.
Publicerad den 19 April 2018

– Att gå vidare med försäljning av detta markområde är en vinst både för Tyresö och Stockholm. Vi får intäkter att använda till att fortsätta utveckla Stockholm och Tyresö kan utveckla en för dem centralt belägen mark, säger Stefan Hansson (s), biträdande finansborgarråd Stockholms stad och ordförande i Exploateringsnämnden.

– För Tyresös del är det skönt att detta efter flera års förhandling nu äntligen går i mål. För oss är den här marken strategiskt viktig och det ger oss möjlighet att skapa nya arbetsplatser och plats för fler och växande företag i vår kommun. Antingen genom nya etableringar där eller att verksamheter flyttar dit för att optimera markanvändningen i kommunen. Vi ska nu börja jobba med planeringen av området där även idrottsändamål är aktuellt, berättar Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö.

Försäljningsprocessen inleds omgående och beräknas bli klar under 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige