Image
Det brittiska klädvarumärket Superdry öppnar fyra butiker i Sverige; två i Stockholm och två i Göteborg.
Det brittiska klädvarumärket Superdry öppnar fyra butiker i Sverige; två i Stockholm och två i Göteborg. Bild: Superdry

Superdry öppnar fyra butiker i Sverige

Uthyrning Det brittiska klädvarumärket Superdry expanderar i Sverige. Under 2015-2016 öppnar fyra butiker i Stockholm och Göteborg samtidigt som man söker fler etableringsmöjligheter för fortsatt expansion.
Publicerad den 25 Augusti 2015
Annons
Image

JLL Retail Agency har agerat rådgivare åt klädkedjan i samband med deras inträde på den svenska detaljhandelsmarknaden.

I november i år öppnar Superdry sina första butiker i Sverige, en butik i Mall of Scandinavia och i Täby Centrum utanför Stockholm. Under våren 2016 öppnar ytterligare två butiker. En i Gallerian i centrala Stockholm, och en i Vasakronans nyligen renoverade Kompassen i Göteborg. JLL Retail Agency har anlitats för etableringen av varumärket i Sverige.

- Intresset hos internationella varumärken för att etablera sig i Sverige har aldrig varit så högt som under 2015. Svenska konsumenter har under lång tid väntat på att Superdry ska etablera sig i Sverige. Mottagandet av modekedjan har varit oerhört starkt hos både fastighetsägare såväl som hos svenska konsumenter, något som tydligt visar på Superdry´s storhet och inflytande i modebranschen, säger Martin Lindgren chef för JLL Retail Agency.

JLL Retail Agency söker nu tillsammans med Superdry potentiella lokaler för fortsatt expansion i Sverige. Det är framför allt ytor inom de större städerna som är av intresse. Superdry’s intention är att rekrytera lokalt så att lokal kultur kan blandas med den varumärkesupplevelsen som de erbjuder.

– Detta är en viktig del i SuperGroup’s strategi att bygga varumärkets närvaro i Europa och få ännu fler att upptäcka kvaliteten i Superdry’s produkter och bredden i sortimentet, säger Gail Abbott, Head of International Retail Supergroup.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY