Image

Största skammen på kontoret: utskrifter

KONTOR De allra flesta gör saker på kontoret som de skäms för ur miljösynpunkt. Mest skamligt är det att skriva ut papper i onödan. Det visar Vasakronans undersökning Kontorsbarometern.
Publicerad den 16 Juni 2009

Onödiga pappersutskrifter toppar listan hos både män och kvinnor. Att diska under rinnande vatten är däremot mer okej bland män än bland kvinnor (16 procent jämfört med 26 procent). De som jobbar på kontor skäms också för att de lämnar datorn påslagen när de går hem och att de alltid har en laddare i eluttaget.

Kontorsbarometern pekar också på regionala skillnader. I Västra Götaland skäms 28 procent för att de inte åker tillräckligt miljövänligt till och från jobbet. Motsvarande andel i Stockholm är 20 procent.

1 047 personer svarade på enkäten.

De fem saker kontorsanställda skäms mest över:

1. Skriver ut papper i onödan. 34 procent.
2. Lämnar datorn påslagen när jag går hem. 26 procent.
3. Åker inte tillräckligt miljövänligt till 25 procent.
och från kontoret.
4. Har alltid telefonladdaren i eluttaget. 23 procent.
5. Diskar under rinnande vatten. 21 procent.

Frågan var: Ur miljösynpunkt, vad skäms du mest över att du gör på eller i anslutning till kontoret som du vet att du inte borde göra? (flera svarsalternativ möjliga).

Fakta Kontorsbarometern
Kontorsbarometern är en internetbaserad kanal som speglar kontorsanställdas åsikter i frågor som rör kontor och arbetsmiljö. Kontorsbarometern har genomförts tre gånger tidigare på uppdrag av Vasakronan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige