Image

Stor utbyggnad i Göteborg

BYGG Den nuvarande huvudbyggnaden Navet i Lindholmen Science Park är för liten. I förra veckan beslutade Älvstranden Utveckling därför att starta ett stort nybyggnadsprojekt för att möta det stora behov av lokaler som finns.
Publicerad den 10 December 2007

- Det är både befintliga företag här som behöver expandera och nya företag som söker sig hit. Vi hade behövt den nya byggnaden redan nu, för trycket är stort. Att huvudbyggnaden Navet växer och blir mer än dubbelt så stor som hittills ger oss också möjligheter att fortsätta utveckla våra olika arenor för samverkansprojekt. Idag har vi till exempel full fart på Test Site Sweden, Security Arena och Chalmers kompetenscentra Safer och Lighthouse, säger Niklas Wahlberg, vd i samverkansbolaget Lindholmen Science Park.

Lindholmen Science Park är ett centrum för teknisk utveckling, forskning och utbildning. På fem år har området dragit till sig ett stort antal institut, forskningscentra och företag. Den kreativa och nyskapande miljön fortsätter att dra till sig högteknologiska företag, där närheten och samspelet med Chalmers och IT-universitetet på Campus Lindholmen är en viktig faktor.

- Lindholmen Science Park har en mycket positiv utveckling. Det tillkommer cirka 1000 personer per år och det är nödvändigt att vi fortsätter att expandera i området. Det här är ett stort projekt och innebär ett risktagande, men om man tror på framtiden måste man vara beredd att ta vissa risker, säger Älvstranden Utvecklings vd Mats Andersson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige