Liseberg skriver i ett pressmeddelande att man just nu har fokus på att hjälpa räddningsarbetet på plats och få en bättre lägesbild av vad som hänt och hur omfattande olyckan är.
Liseberg meddelade också att man evakuerade gäster på Grand Curiosa Hotel, närliggande kontorslokaler och informerade medarbetare och leverantörer löpande.
Oceana vattenvärld är planerad att bestå av 13 600 kvadratmeter total yta, varav utedelen är 4 000 kvadratmeter och bassänghallen inomhus är 6 000 kvadratmeter. Oceana byggs av NCC och var planerad att öppna under sommaren 2024. Enligt Liseberg beräknades kostnaden för att bygga vattenparken landa på 1 060 miljoner kronor.
NCC:s presschef i Sverige Amelie Winberg kommenterar branden till Fastighetssverige.
– Vi är bestörta över branden på Oceana vattenpark. Vi har än så länge begränsad information om det som sker men fokus nu är att släcka branden, säger hon vid lunchtid på måndagen.
Sveriges Radio rapporterar under eftermiddagen att branden ska ha startat vid den gröna rutschkanan och utanför fastigheten enligt ett internt mejl till Lisebergs medarbetare.
Är det uppgifter ni kan bekräfta och vad har det pågått för arbete där?
– Orsaken till branden är inte fastställd än så det kan jag inte spekulera i, säger Amelie Winberg.
På eftermiddagen framkommer rapporter om 16 skadade och att en person, som arbetade på direkt uppdrag av Liseberg, anmälts som saknad i samband med branden. I ett pressmeddelande från NCC kommenterar Niklas Sparw, affärsområdeschef NCC Building Sverige händelsen.
– Vi är bestörta över olyckan på Oceana Vattenvärld i Göteborg. Våra tankar går till anhöriga, vänner och kollegor till den person som saknas. Vi vill inte spekulera i vad som har hänt utan utredningar får visa vad som har orsakat olyckan. Just nu fokuserar vi på att bistå räddningstjänsten, stötta vår kund och ta hand om våra medarbetare, säger Niklas Sparw.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.