Image

Stockholmsarenan försenas

Bygg Stockholmsarenan kommer att öppnas i juli 2013, istället för som planerat under våren 2013. Peab tar på sig ansvaret för förseningen, och får kompensera kunden SGA Fastigheter.
Publicerad den 23 Mars 2012

- Vi beklagar att arenan blir försenad till juli 2013 och sätter in alla möjliga resurser för att minimera den återstående byggtiden, säger Peabs vice vd Mats Johansson.

Bland annat innebär detta att Djurgården Fotboll och Hammarby Fotboll tvingas spela sina hemmamatcher någon annanstans.

För Peabs del väntar kompensationsbetalning till kunden SGA Fastigheter.

- Det är klart att det finns olika former av klausuler i avtalet, med viten och så vidare. Det kommer att diskuteras. Det har vi inte gjort än. Det beror på hur stor förseningen blir, säger SGA Fastigheters vd Mats Grönlund till Nyhetsbyrån Direkt.

Kostnaden för hela projektet var beräknat till 2,7 miljarder kronor. Hur stora belopp vitesklausulerna kan utlösa vill Mats Grönlund inte kommentera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige