Image

Stockholmsägarna mest positiva

Sverige 80 procent av fastighetsägarna i Stockholm tror på stigande priser på kontorsfastigheter under 2011, enligt Fastighetsägarnas Sverigebarometer. I Göteborg och Malmö är det inte lika positiva tongångar.
Publicerad den 17 December 2010
Thomas Ernhagen. Bild: Fastighetsägarna. Bild: Fastighetsägarna
Thomas Ernhagen. Bild: Fastighetsägarna.

56 procent av fastighetsägarna i Göteborg tror på stigande priser och 35 procent i Malmö. Utanför storstäderna ligger siffran på 48 procent.

85 procent av fastighetsägarna räknar med att bostadshyrorna är högre om ett år än idag. För kontors-, butiks- och industrifastigheter hyser 71, 64 respektive 46 procent av fastighetsägarna den uppfattningen.

58 procent av fastighetsägarna räknar med att genomföra större fastighetsköp under det kommande året. Den ökade aktiviteten innebär att flera fastighetsägare behöver nyanställa.

Endast tre procent av fastighetsägarna oroar sig för att återhämningen i svensk ekonomi ska tappa fart 2011. Trots den positiva synen på ekonomin, spår fastighetsägarna att Riksbankens reporänta ligger på måttliga 2 procent i slutet av 2011. Inflationen förväntas då ligga på 1,9 procent.

- Den svenska fastighetsmarknaden har återhämtat sig under det senaste halvåret och utsikterna för 2011 är ljusa. Med fortsatt konjunkturuppgång följer stigande lokalhyror och fastighetspriser, särskilt i storstadsregionerna, säger Fastighetsägarnas chefekonom Tomas Ernhagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige