Image
Hotell Villa Dagmar, innergård.
Hotell Villa Dagmar, innergård. Bild: Caroline Berg

Stockholms stad säljer Östermalmshotell till Ramsbury

Transaktioner Stockholms stad har nu kommit överens med fastighetsbolaget Ramsbury Property om försäljningen av ett hotell på Nybrogatan, i direkt anslutning till Östermalms saluhall.
Publicerad den 30 November 2021

Stockholms stad har under lång tid ägt och förvaltat fastigheterna Riddaren 13 och Östermalm 2:47 på Nybrogatan. I samband med renoveringen av Östermalms saluhall utvecklades dessa fastigheter till ett hotell, men eftersom hotellet inte är strategiskt viktigt för staden att äga påbörjades en försäljningsprocess när hotellet var klart.

– Jag är glad över att ha tagit initiativ till och drivit igenom denna försäljning. I grunden bör Stockholm stad varken äga eller driva hotell. Det kan andra göra bättre, säger Dennis Wedin, fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

– Vi har tittat på hotellinvesteringar tidigare och tycker det här är en väldigt fin fastighet på ett fantastiskt läge. Vi är väl bekanta med hyresgästen Villa Dagmar som vi har ett stort förtroende för. De har en lång och gedigen erfarenhet från Hotel Diplomat och hotellnäringen sedan 1920-talet, säger Lars Drangel på Ramsbury Property, som ägs av H&M-Stefan Persson.

Stockholms stad har under lång tid ägt och förvaltat fastigheterna Riddaren 13 och Östermalm 2:47 på Nybrogatan. I samband med renoveringen av Östermalms saluhall utvecklades dessa fastigheter till ett hotell, men eftersom hotellet inte är strategiskt viktigt för staden att äga påbörjades en försäljningsprocess när hotellet var klart. Och det blir alltså fastighetsbolaget Ramsbury Property som köper fastigheterna av Stockholms stad.

– Sedan jag för tre år sedan tog över ansvaret för Östermalmshallens pågående projekt har mitt fokus varit att skapa ordning och reda. Den här försäljningen innebär att vi nu får tillbaka skattepengar, i ett projekt som blev dyrt för skattebetalarna, fortsätter Dennis Wedin.

Villa Dagmar
Hotell Villa Dagmar är ett smakfullt boutiquehotell med tillhörande restaurang, spaanläggning, konferensavdelning och andra publika ytor, så som en stor och välkomnande hotellbar. Här finns också en kombinerad koncept- och blomsterbutik. Hotellet har 70 helt unika rum med ett italienskt tema, vilket bland annat syns i valet av material.

Fakta
Fastigheter: Riddaren 13 och Östermalm 2:47
Adress: Nybrogatan 25-27
LOA: 4320 kvadratmeter

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Finanschefens nya liv: "Försöker leva våra drömmar"

Karriär Efter 25 år valde finanschefen Åsa Lind att lämna Fabege för att istället ägna sig åt den lilla gården i Sörmland på heltid. "Jag har alltid varit intresserad av hållbarhetsfrågor – nu är det verkligen hållbarhet i praktiken."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY