Image
Stenvalvet köper fastigheten med Olinsgymnasiet som hyresgäst. Säljare är hyresgästen som tecknar ett hyreskontrakt på 15 år.
Stenvalvet köper fastigheten med Olinsgymnasiet som hyresgäst. Säljare är hyresgästen som tecknar ett hyreskontrakt på 15 år.

Stenvalvet köper skolfastighet i Götene

Transaktioner Stenvalvet köper en nyligen ombyggd fastighet i Götene med Olinsgymnasiet som hyresgäst och förstärker därmed sin närvaro inom segmentet utbildning.
Publicerad den 2 Mars 2022

Götene i Västra Götalands län tillhör en region där Stenvalvet vill stärka sin närvaro. I december köpte man en skolfastighet i Trollhättan och nu förstärker man sin position i regionen ytterligare. Olinsgymnasiet hyr fastigheten från den 1 mars med en hyresperiod om 15 år.

Fastigheten Leoparden 1 i Götene är belägen i ett bostadsområde med gångavstånd till centrum, invid kommunens badhus. Området bedöms som optimalt för skolverksamhet. Fastigheten har en markareal som uppgår till cirka 16 000 kvadratmeter och är bebyggd med en nyligen ombyggd och energieffektiv skolbyggnad. Byggnadens uthyrbara area uppgår till cirka 5 500 kvadratmter. Byggnaden inhyste tidigare en kommunal skola och har därefter renoverats för att möta de krav som Olinsgymnasiet ställer på sina lokaler. På fastigheten bedrivs en gymnasieskola som fullt utbyggd år 2024 inrymmer 200 elever och därutöver tillkommer det även vux-verksamhet.

– Förvärvet innebär att vi förstärker vår portfölj inom affärsområdet utbildning med en attraktiv, ombyggd och energieffektiv skolbyggnad i en mycket intressant region. Olinsgymnasiet är en ny hyresgäst för oss och vi ser fram mot ett gott samarbete under lång tid framöver, säger Daniel Öhman, Investeringschef på Stenvalvet.

Säljare är hyresgästen och tillträde sker 1 mars.

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige