Image
Den anrika lokalen har inhyst både dansrestaurangen Baldakinen och Wallmans salonger. Nu blir den en ny studio åt spelföretaget Sharkmob.
Den anrika lokalen har inhyst både dansrestaurangen Baldakinen och Wallmans salonger. Nu blir den en ny studio åt spelföretaget Sharkmob. Bild: Stena Fastigheter

Stena hyr ut gamla Wallmans salonger till spelföretag

Uthyrning Lokalen på Grynbodgatan i Malmö har genom åren inhyst både dansrestaurangen Baldakinen och Wallmans salonger. Efter att ha stått tom i över tio år får den anrika lokalen nu en ny hyresgäst i speljätten Sharkmob som flyttar in och satsar på att utveckla en ny studio om bygglovet går igenom. Sharkmob har sedan många år ett fint samarbete med Stena Fastigheter och har successivt utökat sina lokaler på Stortorget allt eftersom verksamheten expanderat.
Publicerad den 19 November 2020

De tog först över hela Sparbankens gamla kontor på Stortorget i fastigheten Frans Suell. Nu har de även tagit över våningen ovanför och flyttat in i den gamla cigarrfabriken som gjorts om till spelstudio. Sharkmob utökade därmed sin kontorsyta från 500 till 3000 kvadratmeter i ett slag. För någon månad sedan blev det också klart att de startar en studio i London för ett hundratal anställda.

– Vi växer för att kunna möta våra projekts behov och nå den höga ambitionsnivå vi satt. Denna nya lokal är en viktig del för att nå våra mål, säger Sharkmobs vd Fredrik Rundqvist.

Nu är det alltså dags för ytterligare expansion i Malmö. I gamla Wallmans salonger på gamla väster vill Sharkmob bygga upp en motion capture-studio för att skapa spel. I lokalen ska de även bygga upp en fotogrammetristudio där de kan fotografera av olika objekt för att sedan omvandla dem till spelgrafik.

– Vi har länge haft som önskan att bygga en professionell mocap och photogrammetry studio i världsklass, så att vi kan producera det vi behöver lokalt. En egen studio underlättar utvecklingsarbetet genom att tidigt och snabbt få till animationer och modeller av hög kvalitet, samt R&D på nya koncept, säger Fredrik Rundqvist.

Fastigheten Slottshagen ligger i Malmö centrum mitt bland charmiga kvarter med smala gator, gatuhus och äldre fastigheter. Lokalen är 828 kvadratmeter stor och ligger i gatuplan med stora skyltfönster ut mot Grynbodsgatan. För en del år sedan huserade det legendariska Wallmans Salonger i lokalen och därför kallas den än i dag för Wallmans i folkmun.

– Det är verkligen roligt att gamla Wallmans passar för den här moderna formen av kreativt entreprenörskap också. Att vi har kunnat hitta en lösning tillsammans med Sharkmob som vi samarbetat med länge är extra roligt. Det visar att vi kan hitta lösningar som passar de mest ovanliga behov, säger Kasia Ljungberg, fastighetschef på Stena Fastigheter Malmö.

Det Malmöbaserade spelbolaget Sharkmob startades 2017 av fem branschveteraner från Malmö. Förra året köptes Sharkmob upp av Tencent Holdings Ltd som är ett av världens största tech- och gamingföretag. Bolaget har expanderat kraftigt den senaste tiden och har nu närmare 200 anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige