Image

Stena gör lägenheter av kontor i Malmö och Lund

Bostäder Under 2017 kommer Stena Fastigheter att konvertera flera lokaler och kontor till lägenheter i Malmö och Lund. Totalt handlar det om cirka 80 nya lägenheter.
Publicerad den 4 April 2017
Stena skapar lägenheter i Malmö och Lund. Bild: Stena Fastigheter
Stena skapar lägenheter i Malmö och Lund.

– Det är glädjande att vi på det här viset kan bidra till ännu fler bostäder i regionen inom en snar framtid. Om allt går enligt planen kommer vi att ha cirka 80 nya lägenheter under produktion redan under andra halvåret, säger Unni Sollbe, vd Stena Fastigheter Malmö.

Första projektet handlar om en tidigare sporthall i kvarteret Stralsund i Malmö som nu byggs om till 19 lägenheter. Bygglov har beviljats och arbetet beräknas vara klart i december 2017. Bygglov har även beviljats för 29 vindslägenheter i kvarteret Kilen i Lund.

Med i planen finns också konvertering av kontorslokaler i kvarteren Brahehus och Stralsund, en butikslokal i kvarteret Pilåkern och vindsutrymmen i kvarteret Cedern i Malmö. På sikt planeras också för konvertering av lokaler i Lomma och Landskrona.

– Vår målsättning i förvaltningen är att fortsätta bidra till våra områdens attraktivitet och kunna möta den efterfrågan som finns på citynära och moderna lägenheter där vi idag har tomma kontor. Att skapa värden både för våra kunder och vår ägare är viktigt för oss, säger Ola Svensson, fastighetschef, Stena Fastigheter Malmö.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige