Image

Stena omvandlar kontor till bostäder i Haag

Bostäder I Nederländerna finns ett överskott på kontorsfastigheter, samtidigt som det råder stor brist på bostäder. Det har lett till att Stena Fastigheter nu byggt om en av sina kontorsfastigheter i Haag till lägenheter. Merparten av hyresgästerna flyttar in under mars.
Publicerad den 23 Mars 2017
Stena skapar bostäder i Haag. Bild: Stena Fastigheter
Stena skapar bostäder i Haag.

Utanför Sverige äger Stena Fastigheter i första hand kontorsfastigheter via sitt utlandsbolag Stena Realty. Nu har en av dessa omvandlats till bostadsfastighet med 19 lägenheter i centrala Haag, nära bostadsområdet Statenkwartier.

– Kvaliteten blir mycket hög och vi kommer själva att ta hand om förvaltningen. Genom smart design har vi dessutom kunnat sänka energiförbrukningen så att den klassas som en grön byggnad, säger Jaap Muileboom, ansvarig för projektet hos Stena Realty.

De nya lägenheterna ligger på 70-100 kvadratmeter och två till tre rum och är i princip fullt uthyrda. Nu undersöker Stena Realty möjligheterna att konvertera fler kontorsfastigheter till bostäder.

– Just nu tittar vi på att bygga om en kontorsfastighet på 6 000 kvadratmeter och har eventuellt planer på fler i framtiden, säger Ronald Visscher, vd för Stena Realty.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige