Image

Startar ny utbildning

Stockholm Svenska Bostäder, Familjebostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som är intresserade av att arbeta med fastighetsservice. Arbetsförmedlingen har matchat sökande mot utbildningen som sker hos Yrkesakademin. Praktiken förläggs sedan hos något av Stockholms stads bostadsbolag.
Publicerad den 12 Februari 2018

- Fastighetsbranschen är i stort behov av yrkesutbildade och detta är Stockholms kommunala bostadsbolags gemensamma bidrag till att förse branschen med kompetenta medarbetare. Det var extra roligt att notera att vårt första informationsmöte om yrkesutbildningen var fyllt till bristningsgränsen, säger Susanne Sigra Callemo, HR-chef på Svenska Bostäder.

Enligt Arbetsförmedlingen är det en god arbetsmarknad och ljusa utsikter för utbildade fastighetsskötare. Syftet med fastighetsutbildningen är att få fler kompetenta medarbetare till branschen. Med utbildning och praktik kommer chanserna att få anställning vara goda.

- Vi hoppas att fler företag ser den möjligheten där vi kan anpassa våra arbetsmarknadsutbildningar utifrån deras behov och där de kan vara med och forma utbildningen. Genom den här möjligheten med anpassning har många företag fått tag på rätt kompetens. På så sätt behöver arbetsgivarna inte rekrytera medarbetare från varandra och branschen får in nytt blod, säger Lidia Russom Öström, samordnare för rekryteringsutbildningen på Arbetsförmedlingen.

Närmare 30 procent av alla som arbetar i fastighetsbranschen beräknas gå i pension under de kommande tio åren. Förutom att åldersfördelningen är skev, med fler äldre än yngre anställda, ökar dessutom medelåldern i branschen visar statistik från Fastigo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige