Image

Stadsrum köper Kvarnen i Uppsala

Transaktioner Stadsrum Fastigheter köper gallerian Kvarnen i Uppsala.
Publicerad den 20 April 2018

Fastigheten är belägen i centrala Uppsala, vid Vaksala torg. Lokalarean är cirka 5 400 kvadratmeter plus 257 parkeringsplatser.

Uthyrningsgraden är cirka 94 procent. De största hyresgästerna är Ica, Systembolaget, Apotek Kronan, Uppsala parkering med flera.

- Kvarnen, en nyrenoverad servicegalleria i ett gott läge och med starka hyresgäster, är Stadsrums första förvärv i Uppsala. Uppsala passar Stadsrums investeringsstrategi väl, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter AB.

Säljare är Alm Equity och investerare och köpeskillingen för det fastighetsägande bolaget inklusive fastighet uppgår till 136 miljoner kronor, vilket motsvarar bokfört värde.

Säljarna köpte den ursprungliga fastigheten 2010 för 249 miljoner kronor som en fastighet innehållande galleria med garage och bostäder. Bostäderna separerades från stamfastigheten 2017 och har därefter ombildats till bostadsrätter och avyttrats i ett paket för 447 miljoner kronor.

- Fastigheten förvärvades 2010 och hade då ett renoverings- och
moderniseringsbehov men också med stor potential. Sedan förvärvet har vi ombildat bostäderna och arbetat med att utveckla och modernisera Kvarnengallerian till att bli en attraktiv servicegalleria. Med troligtvis Uppsalas bästa Ica-butik, Systembolaget och restauranger som Phil’s Burger i gallerian hittar du allt du behöver till vardags. Vi är glada att en långsiktig aktör inom handel såsom Stadsrum Fastigheter nu tar över stafettpinnen och förvaltar gallerian vidare, säger Joakim Alm, vd Alm Equity AB.

Tillträde till fastigheten sker den 25 april 2018.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit Kilpatrick Townsend, Amblin, Svalner Skatt och WSP. Säljarens rådgivare i transaktionen har varit JLL.
Stadsrum Fastigheter AB är ett svenskt onoterat fastighetsbolag som ägs av Keva, Alecta och HEA Property Holding AB. Stadsrum Fastigheter skall direktäga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY