Image
SLP köper vid Bulltofta.
SLP köper vid Bulltofta. Bild: SLP

SLP köper klassisk Malmöfastighet

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en lager- och logistikanläggning i Malmö. Fastigheten Flygstationen 1, som ursprungligen bebyggdes som en del av flygplatsen Bulltofta, är belägen i direkt anslutning till Inre ringvägen och har därför bra tillgänglighet till både E6 och E22.
Publicerad den 26 Mars 2021
Annons
Image
Peter Strand. Bild: SLP
Peter Strand.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 9 000 kvadratmeter. Den största hyresgästen är byggvaruhandeln Optimera och andra hyresgäster inkluderar Trafikverket och Formo. Den genomsnittliga hyresdurationen är drygt 7,5 år. Transaktionen görs i bolagsform.
– Fastigheten har ett mycket bra logistikläge nära Malmö City och blir ett fint tillskott i SLP:s växande portfölj. Förutom att fastigheten redan initialt ger en bra avkastning ser vi dessutom att det finns bra framtida utvecklingspotential för oss att arbeta med, säger Peter Strand, vdför SLP.

SLP, som siktar mot en börsnotering under nästa år, har redan hunnit göra flera nya förvärv under inledningen av året.
– Vår strategi har redan från början haft ett tydligt fokus på snabb tillväxt genom en kombination av egenutvecklade projekt och förvärv av befintliga lager- och logistikanläggningar på bra läge och ofta med framtida utvecklingspotential. Den kombinationen säkrar en bra utveckling av bolaget och en långsiktig värdeökning för aktieägarna, vilket såklart också är viktigt när vi blickar framåt mot en kommande börsnotering, säger Peter Strand.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige