Image
SLP köper vid Bulltofta.
SLP köper vid Bulltofta. Bild: SLP

SLP köper klassisk Malmöfastighet

Transaktioner Swedish Logistic Property har förvärvat och tillträtt ännu en lager- och logistikanläggning i Malmö. Fastigheten Flygstationen 1, som ursprungligen bebyggdes som en del av flygplatsen Bulltofta, är belägen i direkt anslutning till Inre ringvägen och har därför bra tillgänglighet till både E6 och E22.
Publicerad den 26 Mars 2021
Peter Strand. Bild: SLP
Peter Strand.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 9 000 kvadratmeter. Den största hyresgästen är byggvaruhandeln Optimera och andra hyresgäster inkluderar Trafikverket och Formo. Den genomsnittliga hyresdurationen är drygt 7,5 år. Transaktionen görs i bolagsform.
– Fastigheten har ett mycket bra logistikläge nära Malmö City och blir ett fint tillskott i SLP:s växande portfölj. Förutom att fastigheten redan initialt ger en bra avkastning ser vi dessutom att det finns bra framtida utvecklingspotential för oss att arbeta med, säger Peter Strand, vdför SLP.

SLP, som siktar mot en börsnotering under nästa år, har redan hunnit göra flera nya förvärv under inledningen av året.
– Vår strategi har redan från början haft ett tydligt fokus på snabb tillväxt genom en kombination av egenutvecklade projekt och förvärv av befintliga lager- och logistikanläggningar på bra läge och ofta med framtida utvecklingspotential. Den kombinationen säkrar en bra utveckling av bolaget och en långsiktig värdeökning för aktieägarna, vilket såklart också är viktigt när vi blickar framåt mot en kommande börsnotering, säger Peter Strand.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige