Image
SLP förvärvar en logistikfastighet i Viared.
SLP förvärvar en logistikfastighet i Viared. Bild: SLP

SLP förvärvar logistikfastighet i Viared

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt fastigheten Stormen 4 i Borås kommun. På fastigheten finns en logistikbyggnad byggd 2019/2020 med total uthyrningsbar yta om cirka 3 700 kvadratmeter.
Publicerad den 26 Februari 2022

Overhead Conveyor System AB hyr hela fastigheten fram till 31 december 2025 och hyresvärdet uppgår till cirka 3,1 miljoner kronor. På fastigheten finns även en outnyttjad byggrätt omfattande cirka 1 500 kvadratmeter.
– Logistikområdet Viared är en viktig del i Sveriges infrastruktur. Med dagens förvärv har SLP tre fastigheter på Viared och vi ser goda möjligheter att växa i regionen. Fastigheten Stormen 4 ligger i nära anslutning till riksväg 40 och är nyligen uppförd, har flexibel användning och god miljöprofil. Med en outnyttjad byggrätt ser vi stora möjligheter till vidare förädling i enlighet med vår affärsmodell och våra hållbarhetsmål, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

SLP har förvärvat fastigheten genom en bolagsaffär. Underliggande fastighetsvärde uppgår till 52 miljoner kronor.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige