Image

Skatteverket samlokaliserar – hyr 29 000 kvadratmeter

Uthyrning Skatteverket tecknar hyresavtal om 29 000 kvadratmeter i Fabeges fastighet Nöten i Solna. Sammanlagt hyr Fabege 44 000 kvadratmeter i fastigheten som ligger på Solna Strandväg 22.
Publicerad den 6 Mars 2012

Det nya avtalet träder i kraft i oktober 2014. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till 81,4 miljoner kronor.

Hela kvarteret genomgår just nu en omfattande renovering och modernisering. Vid ombyggnaden utgår Fabege från Skatteverkets högt ställda krav på miljö, energi, teknik och flexibilitet. En annan viktig del i satsningen är den nya strandpromenaden med gröna ytor, servering och bryggor som leder hela vägen bort till Karlbergs slott och vidare in till city - allt för att kunna erbjuda en så attraktiv kontorsmiljö som möjligt.

- Det är väldigt glädjande att vi, tillsammans med Skatteverket, hittat en lösning där de kan samla sin personal i Stockholms- och Solnaområdet på ett och samma ställe. Skatteverket får moderna och effektiva lokaler där de kan bedriva sin verksamhet, säger en nöjd Urban Sjölund, fastighetschef på Fabege.

- För Fabege innebär uthyrningen i Kvarteret Nöten att vi får möjlighet att
modernisera en av våra största kontorsvakanser. Det visar också att vårt intensiva arbete med att attrahera kunder genom att erbjuda moderna, energieffektiva och miljövänliga kontor i attraktiva lägen ger resultat, säger Christian Hermelin, vd på Fabege.

Skatteverket lämnar bland annat den omstridda fastigheten Fatburen på Södermalm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige