Image

Skaraborgs sjukhus byggs om för 600 miljoner

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Västfastigheter göra en ombyggnad av Skaraborgs sjukhus i Skövde. Uppdraget är ett partneringsamarbete i två faser där det totala ordervärdet uppgår till cirka 600 miljoner kronor. 
Publicerad den 29 Januari 2018
Skaraborgs sjukhus byggs om. Bild: Abako
Skaraborgs sjukhus byggs om.

– Tillsammans med NCC inleder vi nu ett arbete för att utveckla och bygga om sjukhuset så att vi bland annat får mer tillgänglig vård där vi kan ha ett processorienterat arbetssätt. Vi ska också skapa moderna, flexibla lokaler som anpassas till framtidens behov samt skapar en bra arbetsmiljö för de anställda på sjukhuset, säger Karin Andersson, projektledare, Västfastigheter.

NCC:s uppdrag blir att bygga om huvudentrén samt de delar av fastigheten som i dag huserar ett 20-tal olika mottagningar samt lokaler för restaurang, konferenscenter och externa hyresgäster. Målsättningen med projektet är att skapa generella, flexibla typmottagningar som möjliggör en framtida varierad användning av dem. Ombyggnaden möjliggör även den lagstadgade PCB-saneringen som föreligger Västfastigheter att genomföra. Den totala ombyggnationen avser 30 000 kvadratmeter.

NCC har i och med detta uppdrag nio sjukhusbyggnationer pågående runt om i Sverige där ett nationellt sjukhusnätverk arbetar dedikerat för att effektivisera erfarenhetsåterföringen mellan projekten och gör kompetensen tillgänglig för sjukhuskunderna över hela landet.

– Tack vare våra olika uppdrag och vårt nationella nätverk får våra uppdragsgivare ta del av all den erfarenhet som finns i dessa projekt. Vår samlade kunskap bidrar till att sänka sjukvårdens totala driftkostnader och skapa lokaler som bidrar till en bättre vård, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Projektet är ett partneringsamarbete i två faser. Under den första fasen som pågår fram till det andra kvartalet 2019 ska systemprojektering och detaljprojektering göras och därefter sker byggnation i den andra fasen. Ombyggnationen förväntas vara helt klar vid årsskiftet 2024/2025.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Älskar det här bolaget"

Bolag Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.Vid årsskiftet kommer Hufvudstaden första gången på 2000-talet ha en annan vd än Ivo Stopner. Tillträdande Anders Nygren berättar om tankarna när han fick frågan och om arbetet med överlämningen från sin företrädare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY