Image

Skanska säljer Sthlm 03 till Aberdeen

Transaktioner Skanska har sålt kontorsfastigheten Sthlm 03 i Hammarby Sjöstad till Aberdeen för cirka 440 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juni 2017
Sthlm 03 säljs för cirka 440 miljoner kronor. Bild: Åke Gunnarsson.
Sthlm 03 säljs för cirka 440 miljoner kronor.

Aberdeen tillträder fastigheten i december 2017.

– Sthlm 03 har just färdigställts och hyresgästerna håller på att flytta in. Efter ett snabbt och smidigt uthyrningsarbete är vi nu glada att kunna sälja fastigheten till en välkänd och etablerad investerare som Aberdeen, säger Antonia Junelind, transaktionschef, Skanska Fastigheter Stockholm.

Sthlm 03 utgör en del av den första etappen av Sthlm New Creative Business Spaces, Skanskas kontorssatsning i Hammarby Sjöstad. Huset som omfattar cirka 6 500 kvadratmeter har hyresgäster som Boehringer Ingelheim, Lantmäteriet, Polystar, Erik Olsson Fastighetsförmedling och Wayne’s Coffee.

– Skanska har i Sthlm 03 skapat en hållbar och modern kontorsbyggnad som mycket väl lever upp till de höga krav dagens hyresgäster ställer. Vi välkomnar hyresgästerna och ser fram emot att samarbeta med Skanska i den fortsatta utvecklingen av området, säger Magnus Kenning, transaktionschef, Aberdeen Asset Management Sweden.

Sthlm New Creative Business Spaces består av sju byggnader och totalt kommer kontorsområdet Sthlm New att bestå av 100 000 kvadratmeter kontor och rymma mer än 6 000 arbetsplatser.

MAQS Advokatbyrå har varit Aberdeens juridiska rådgivare i affären och Brunswick Real Estate var Skanskas rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige