Image
Slussen i Stockholm.
Slussen i Stockholm. Bild: Skanska

Skanska planerar kvarter och täcker tunnel vid Slussen i Stockholm

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ytterligare ett avtal med Stockholms Stad kopplat till ombyggnationen av Slussen i Stockholm. Det nya kontraktet är värt cirka två miljarder kronor vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i det tredje kvartalet 2024.
Publicerad den 9 Juli 2024

Entreprenaden, som har namnet SN82, omfattar byggnation av tre tunnlar. Det är Stadsgårdsledstunneln, Servicetunneln och Saltsjöbanan som får ny övertäckning av Skanska.

Dessutom ska bolaget ansvara för finplaneringen av Katarinaparken och Katarinaplan samt handelsytor samt ledningsarbeten.

Entreprenaden är belägen på norra Södermalm, öster om Slussen, mellan Stadsgårdskajen och de norra byggnaderna på Katarinavägen.

Byggstart är planerad till augusti 2024 och projektet ska vara färdigställt i slutet av 2028.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige