Image
Skanska säljer ena delen av Entré Lindhagen till Invesco Real Estate för en miljard kronor.
Skanska säljer ena delen av Entré Lindhagen till Invesco Real Estate för en miljard kronor. Bild: Skanska

Skanska miljardsäljer på Kungsholmen

Transaktioner Skanska säljer ena delen av kontorsprojektet Entré Lindhagen på Kungsholmen i Stockholm till Invesco Real Estate för cirka en miljard kronor. Transaktionen bokförs resultatmässigt i andra kvartalet och tillträde sker under tredje kvartalet 2014.
Publicerad den 8 Maj 2014
Entré Lindhagen har certifierats enligt Leed Platinum. Bild: Skanska
Entré Lindhagen har certifierats enligt Leed Platinum. Entré Lindhagen. Bild: Skanska
Entré Lindhagen. Caroline Arehult. Bild: Skanska
Caroline Arehult.

Fastigheten förvärvades 2008 och en ny detaljplan för både kontor och bostäder arbetades fram. Kontorsprojektet Entré Lindhagen är uppdelat i två kontorsfastigheter.

Projektet färdigställdes i början av året och är uthyrt till Nordea, Ballbreaker och Skanska. Den del som nu säljs har en uthyrningsbar yta om 20 500 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Skanska och utgör företagets nya huvudkontor.

– Vi är mycket stolta över Entré Lindhagen som verkligen ligger i framkant när det gäller hållbarhet. Nyligen blev projektet certifierat i den högsta kategorin Platinum enligt den internationella miljöcertifieringen Leed. Nu ser vi fram emot att investera pengarna i nya projekt, som Stockholm New och Solna United, säger Caroline Arehult, vd på Skanska Fastigheter Stockholm.

– Vi är väldigt glada över förvärvet av Skanskas nya huvudkontor. Detta är nu det sjunde förvärvet som vi har genomfört tillsammans med Invesco Real Estate och vi avser att göra ytterligare förvärv i Sverige under 2014, säger Joen Siggelin från Scius Partners, som är Invesco Real Estates samarbetspartner i Norden sedan 2007.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY