Image

Invesco genomför sitt första Sverigeförvärv

TRANSAKTIONER Invesco Real Estate, ett internationellt investment management-företag, har genomfört sitt första förvärv i Sverige. Förvärvet gäller Mölnvik handelsområde i Värmdö, som Invesco har köpt av Sveafastigheter och Möller & Partners.
Publicerad den 28 Juli 2008

Mölnvik handelsområde omfattar cirka 16 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Köpeskillingen ligger på strax under 40 miljoner euro (cirka 360 miljoner kronor).

Invesco Real Estate har företrätts av sin skandinaviska samarbetspartner Scius Partners.

Handelsområdet förvärvades för åt iii-BVK Europa-Immobilien-Spezialfonds, en institutionell fastighetsfond av Bayerische Versorgungskammer, som Invesco Real Estate har förvaltat sedan 2000.

Byggnaderna i handelsområdet är nybyggda eller under uppförande. De är uthyrda till välkända hyresgäster på avtal med en genomsnittlig löptid på över tio år.

- Jag är mycket glad över att samarbetet med Scius Partners redan har givit utdelning. Detta är ett bra första steg för Invesco Real Estates expansion in i Skandinavien. Vi ser fram emot att genomföra fler förvärv i regionen den närmaste tiden, säger Andy Rofe, Managing Director på Invesco Real Estate i Europa.

– Sedan vi förvärvade fastigheterna tillsammans med Möller & Partners har vi utvecklat dem till ett attraktivt handelsområde med stabila och välkända hyresgäster. I och med att samtliga ytor nu är uthyrda går området in i en ny fas och det är därför naturligt att en ny part tar över. M&P har skött uthyrningen och lett det dagliga arbetet med utvecklingen av fastigheterna på ett utmärkt sätt och vi hoppas kunna genomföra flera gemensamma projekt framöver, säger Sveafastigheters vd Simon de Château.

– Handelsområdet har en bra hyresgästmix och utvecklingen har gått över förväntan. Värmdö är en expansiv och attraktiv kommun och köparna tar över ett fastighetsbestånd med hög kvalitet på såväl byggnader som hyresgäster, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners.

Catella har varit säljarnas rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige