Image

Invesco säljer Mölnviks handelsområde

Transaktioner Invesco och den svenska partners Scius Partners säljer Mölnviks handelsområde, Värmdö, till Aberdeen.
Publicerad den 1 Mars 2016

Försäljningen görs för ett tyskt mandat inom Invescos europeiska fondverksamhet.

Invesco köpte handelsområdet 2008 för cirka 360 miljoner kronor. Parterna lämnar inte ut köpeskillingen den här gången.

Fastigheten omfattar cirka 16 000 kvadratmeter och är uthyrd till 13 hyresgäster.

Transaktionen är en del av Invescos aktiva fastighetsstrategi i Norden som utgörs av flera investeringsmandat. Totalt består fastighetsportföljen idag av nio fastigheter till ett värde om cirka 610 miljoner euro, motsvarande cirka 5,7 miljoner kronor.

Steffen Pilopp, Senior Director, Fund Management, Invesco Real Estate, säger:

- Vi glädjer oss över försäljningen av Mölnviks handelsområde. Tack vare vår lokala partner, Scius Partners, har vi aktivt förvaltat fastigheten genom att effektiviserat ytor, hyrt ut vakanser samt förlängt befintliga avtal. I våra ögon är svensk fastighetsmarknad en av de starkaste i Europa och vi kommer fortsatt att investera i Sverige.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare för Invesco Real Estate i försäljningsprocessen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige