Image

Skanska köper mark på Universitetsholmen

Transaktioner Utvecklingen av Universitetsholmen i Malmö fortsätter med 180 bostäder och 1 200 arbetsplatser. Två bolag inom Skanska AB köper mark av Malmö stad för att bygga bostäder, förskola och kommersiella lokaler. I går godkände tekniska nämnden avtalet om markförsäljningen för en köpeskilling på 137 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Oktober 2015
Vision för Universitetsholmen. Bild: Malmö stad
Vision för Universitetsholmen.

Skanska planerar att uppföra tre kvarter inom fastigheten Gäddan som ligger mellan Citadellsvägen och Neptunigatan, mitt emot Citadellet (Malmöhus slott), på Universitetsholmen i Malmö.

- Vi ser fram emot att Skanska påbörjar projektet som kommer att tillföra Malmö nya bostäder i en blandad bebyggelse och skapa arbetsplatser i ett citynära läge, säger Christina Andréasson, projektledare på fastighetskontoret.

Detaljplanen möjliggör också utbyggnad av allmän plats såsom Neptunigatan, Neptunibroarna och en ombyggnad av Citadellsvägen.

- Längs med kajstråket planeras för olika temarum, till exempel aktivitetsrum med utegym och ett lugnt rum med plats för meditation och vila. Det blir en ny mötesplats för alla malmöbor, säger Christina Andréasson.

- Tillsammans med Malmö stad har vi på Skanska utvecklat området längs Citadellskajen. Ett exceptionellt läge där vi är glada över att kunna erbjuda malmöborna bostadsrätter, hyresrätter, kontor och förskola med början redan under 2018, säger Camilla Wieslander, vd på Skanska Öresund AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige