Image
Skanska hyr ut ytterligare 800 kvadratmeter i Citygate, den här gången till Bosch.
Skanska hyr ut ytterligare 800 kvadratmeter i Citygate, den här gången till Bosch. Bild: Skanska

Skanska hyr ut till Bosch i Citygate

Uthyrning Robert Bosch ABs försäljningskontor i Göteborg flyttar in i Citygate där Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat ett hyresavtal om cirka 800 kvadratmeter.
Publicerad den 1 Februari 2022

Hyreskontraktet avser hela plan 17 med 800 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker i maj 2023. Boschkoncernen är en internationell teknikleverantör och är bland annat en stor underleverantör till fordonsindustrin.
– Det är mycket glädjande att Bosch väljer att sitta kvar i Gårda och att vi kan hälsa dem välkomna till Citygate. Vi ser fram emot att erbjuda lokaler med de bästa förutsättningarna för att skapa kreativa och hälsosamma arbetsplatser med en fantastisk utsikt över stan, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt WELL, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön som de befinner sig i. Byggnaden kommer också att miljöcertifieras enligt högsta nivån av LEED med bland annat 100 procent solenergi från solcellsparken i Utby.
– Vi sökte en attraktiv och modern arbetsplats med optimerad planlösning. En lokal som också främjar spontana och kreativa möten. En annan viktig faktor var att ha en fortsatt närhet till våra kunder och samarbetspartners. Citygate infriade alla dessa önskemål och vi ser nu fram emot inflyttning, säger Caroline Åhsberg, ekonomichef på Robert Bosch AB.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 med hyresgäster som Sector Alarm, Compass Group, Visma, Parttrap, Skanska, Knightec och Aspia. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med brett servicekoncept, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café med mera.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige