Image

Skandinaviens största köpcentrum ska byggas i Solna

HANDEL Skandinaviens största köpcentrum ska byggas i anslutning till Swedbank Arena, den nya nationalarenan för fotboll, i Solna. Unibail-Rodamco ligger bakom "Mall of Scandinavia", som ska innefatta 230 butiker och stå klart år 2012.
Publicerad den 5 Mars 2008

Unibail-Rodamco S.A och Rodamco Europé NV har förvärvat rättigheterna att bygga det minst 100000 kvadratmeter stora köpcentret.

- Vi är nöjda över att vi får den här unika möjligheten. Projektets storlek och dess internationella betydelse gör att vi stolt kan kalla det "Mall of Scandinavia", säger Lars Johansson, Nordenchef för Unibail-Rudamco.

Bygget ska startas 2009 och beräknas vara klart 2012. Det ska bli tre våningar högt, och kompetteras med ett garage med 4000 parkeringsplatser. Det planeras för ett brett sortiment av nationella och internationella detaljhandelskedjor, och man hoppas kunna locka inte minst turister och sportintresserade.

Arkitekter för Mall of Scandinavia blir Benoy Arkitekter, som ritat köpcentren Bullring och Bluewater i England, och Forum Nacka i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige