Image

Serneke vill bygga nya multiarenan

Bygg/Arkitektur Serneke Group vill utveckla Göteborgs nya multiarena.
Publicerad den 8 Juni 2016
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

- Vi går mer än gärna in själva som fastighetsägare till en sådan arena. Absolut, säger Ola Serneke till Göteborgs-Posten.

- När det gäller arenan måste man göra ett rejält omtag, det får inte bli någon halvmesyr. Det måste tillföra Göteborg stad och invånarna något, och som gör att vi blir starkare som evenemangsstad igen, säger Ola Serneke, som har tittat på en lösning där man ersätter gamla Scandinavium med ett helt nytt affärs- och kontorscentrum. Den nya arenan i området mellan Valhalla IP och Nya Ullevi. Gamla Scandinavium rivs inte förrän nya arenan är klar, skriver GP.

Serneke tror att byggrättsintäkterna för platsen där Scandinavium ligger i dag kan vara värda 700 till 800 miljoner kronor som kommer att gå till kommunen.
Serneke menar att själva arenan och byggnader runt omkring skulle kosta runt tre miljarder kronor.

Men han ser möjligheten att kunna bygga ut hela sträckan upp till Nya Ullevi med bostäder, handel och kontor, skriver GP.

Nils Wiberg, vd för Prioritet Finans, som äger Prioritet Serneke Arena i Kviberg tillsammans med Serneke Group är positiv.

- Jag är så ledsen över att vår underbara vackra stad inte kan konkurera med Malmö eller Stockholm om olika evenemang och Eurovision för att vi inte har en modern och fin arena. Det vore ett underbart lyft att få vara med om att bygga den innan jag dör, säger Nils Wiberg till GP.

Och han samarbetar gärna med Ola Serneke i ett nytt arenabygge.
- Det är klart jag gör. Vi har gjort det en gång, och gjorde det väldigt framgångsrik, så vi kan göra det en gång till, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige