Image

Serneke bygger parkeringshus i Borås

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Borås kommuns parkeringsbolag om totalentreprenad för stadens nya parkeringshus Vulkanus. Ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.
Publicerad den 21 November 2018
Serneke bygger parkeringshuset Vulkanus i Borås. Bild: Tengbom
Serneke bygger parkeringshuset Vulkanus i Borås.

Det nya parkeringshuset kommer att ge boråsarna cirka 300 nya parkeringsplatser i innerstaden, inklusive elbilsladdning för 40 bilar och ett cykelgarage. P-huset kommer också att utrustas med solceller på både tak och fasad.

– Vi gläds åt att få samarbeta med Borås parkeringsbolag och bidra till fina investeringar i att göra staden mera tillgänglig, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Vi är mycket glada att få samarbeta med Serneke i samband med byggnationen av parkeringshuset. Vulkanus med sina 303 parkeringsplatser blir ett efterlängtat tillskott i Borås, säger Birgitta Neugebauer, vd för Borås kommuns Parkerings AB.

Byggstart för parkeringshuset är i december i år och projektet beräknas vara slutfört vid ungefär samma tidpunkt 2019. Ordersumman på cirka 70 miljoner kronor inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY