Image

Serneke bygger nytt kunskaps- och kulturcentrum i Falkenberg

Bygg/Arkitektur Serneke har undertecknat ett avtal med Falkenbergs kommun om att bygga ett nytt kunskaps- och kulturcentrum. Projektet är Falkenbergs kommun största investering någonsin och ordervärdet uppgår till omkring 195 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2017
Serneke bygger kunskaps- och kulturcentrum. Bild: Serneke
Serneke bygger kunskaps- och kulturcentrum.

– Nya kunskaps- och kulturcentrum blir en ikonbyggnad med stor betydelse för många i Falkenberg och ett hedersuppdrag att få uppföra. Vi är glada för förtroendet från Falkenbergs kommun och ser fram emot ett gott samarbete, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg.

Det nya Kunskaps- och kulturcentrumet kommer att inrymma ett nytt bibliotek och en ny gymnasieskola där även kulturskolan ska rymmas. Byggnaden kommer att ha en sammanlagd yta på cirka 7 400 kvadratmeter (BTA) och bestå av fyra plan och en källare. Stor vikt är lagd på förnybar energi och större delen av taket är försett med solceller. Byggnaden ska certifieras enligt Sweden Green Building Council, Miljöbyggnad med verifiering enligt nivå Silver.

Gestaltningen är framtagen genom en arkitekttävling där bidraget ”Utsikt – insikt” från Fojab Arkitekter i Malmö blev det vinnande förslaget.

– Kunskaps- och kulturcentrum kommer bli en viktig byggnad för Falkenberg och ett lyft för upplevelsen av centrum. Vi är väldigt nöjda med att vi nu tecknat ett avtal med Serneke, det gör att vi håller tidsplanen och vi räknar med att bygget startar under våren, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Projektet är en totalentreprenad och en beräknad byggstart kan ske under våren 2018. Projektet ska vara klart till årsskiftet 2019 - 2020. Ordersumman om cirka 195 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige