Image
Serneke bygger Nystads nya idrottsanläggning i Kungsbacka.
Serneke bygger Nystads nya idrottsanläggning i Kungsbacka. Bild: BAU

Serneke bygger Nystads idrottsanläggning i Kungsbacka

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Nystad Stadsutveckling om att uppföra två fullstora idrottshallar i centrala Kungsbacka. Ordersumman uppgår till cirka 85 miljoner kronor.
Publicerad den 28 November 2019

De nya idrottshallarna är utformade för både skolidrott, föreningsidrotter och bollsporter, den ena har läktare för runt 1 000 personer. På samma område utvecklar Nystad Stadsutveckling även en ny grundskola. Både idrottshallar och skola blir granne med Aranäsgymnasiet samt Kungsbackas nya badhus och ishall.
– Att bygga för idrott är något som ligger oss på Serneke varmt om hjärtat och något som vi dessutom har stor erfarenhet av. Vi ser fram emot samarbetet med Nystad och kommunen och hoppas på en fortsatt lång närvaro i Kungsbacka, säger Patrik Hjelte, arbetschef på Serneke.
Kungsbacka kommun har ett utvecklat och framgångsrikt föreningsliv med både herr- och damlag i de högsta divisionerna i Sverige. Idrottshallarna omfattar cirka 5 300 kvadratmeter och är projekterade för att minimera miljöpåverkan med bland annat stommar i limträ och med 1 000 kvadratmeter solcellspaneler.
– Det känns fantastiskt att tillsammans med Serneke och Kungsbacka kommun äntligen sätta spaden i marken för projektet. Vi är stolta över att utveckla två idrottshallar som möter invånarnas behov och uppskattar samarbetet med parterna, säger Per Ronnevik, vd för Nystad Stadsutveckling.
Projektet startar omgående och idrottshallarna planeras att vara färdigställda vid årsskiftet 2020/2021. Ordersumman om cirka 85 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY