Image
Serneke bygger LSS-boende för Ale kommun i Skepplanda.
Serneke bygger LSS-boende för Ale kommun i Skepplanda. Bild: Nils Andreasson arkitektkontor

Serneke bygger LSS-boende i Ale

Bygg/Arkitektur Serneke och Ale kommun har tecknat entreprenadkontrakt kring byggnation av ett nytt LSS-boende. Lägenheterna ska stå klara till sommaren 2021 och kontraktet är värt cirka 43 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juli 2020

– Serneke och Ale kommun har haft en lång resa i samverkan för att komma till ett genomförande. Därför känns det oerhört roligt att få sätta spaden i backen. Inte minst för att kommunens LSS-vård behöver dessa platser för att möjliggöra för hyresgäster att flytta närmare familj och vänner, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.

Projektet, som är andra fasen i en samverkan, ska resultera i ett fullskaligt LSS-boende. Kvaliteter som solceller, stimulerande utemiljöer och fina materialval skapar ett tryggt boende där hyresgästerna både kan bo med stor social kontakt med övriga hyresgäster och få tillgång till egen entre, fullstora kök och välplanerade planlösningar.

LSS-boendet omfattar 1 280 kvadratmeter och är fördelat på två hus byggda med trästomme och projekterade som passivhus. Det blir totalt tolv lägenheter samt gemensamhets- och personalytor. I anslutning till boendet anläggs parkliknande utemiljöer med bland annat gångstråk och vattendamm.

– Redan 2015 började Ale kommun undersöka möjligheterna till ett LSS-boende i Skepplanda och då behovet av boendeplatser är stort, är vi mycket glada över att vi nu äntligen är framme vid byggstart. Sedan 2016 har vi avtal med Serneke om strategisk partnering för LSS-boenden och vår förhoppning är att ytterligare två LSS-projekt ska ha sin byggstart under 2020–2021, säger Tony Jönsson, fastighetschef på Ale kommun.

Byggstarten är planerad till augusti i år och boendet ska stå klart för de nya hyresgästerna till sommaren 2021. Ordersumman om cirka 43 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY