Image

Serneke bygger Fabriksparken åt Skandia

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att bygga första etappen av bostäder i Fabriksparken i Sundbyberg. Kontraktet är värt omkring 320 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Mars 2017
Fabriksparken. Bild: Linus Flodin
Fabriksparken.

Området Fabriksparken i centrala Sundbyberg är i dag ett kontorsområde. Under de närmaste åren kommer Skandia Fastigheter att utveckla området till en levande blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser, handel och service. När Fabriksparken står helt klar år 2021 kommer området att ha tillförts totalt 450 bostäder.

Serneke Bygg ska stå för entreprenaden av den första etappen av bostäder som omfattar 150 lägenheter, fördelade på sju trapphus i 7-13 plan, samt fyra stadsradhus i tre våningsplan. Även garage och lokaler ingår i entreprenaden.

– Det känns väldigt tillfredsställande att vi idag har signerat avtalet. Skandia Fastigheter och Serneke delar många värderingar och upphandlingsprocessen har präglats av ömsesidighet och förståelse. Med dessa förutsättningar på plats redan från början är jag övertygad om att projektet kommer få ett gott utfall för båda parter, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

– Vi är sedan länge en etablerad fastighetsägare i Sundbyberg, med både kontor, bostäder och handel. Nu ska vi utveckla Fabriksparken till en parknära blandstad med omtanke för ett socialt och hållbart liv där kontor möter boende, service och handel, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Projektering startar omgående och bostäderna ska vara klara för inflyttning under tredje kvartalet 2019.

Ordervärdet uppgår till omkring 320 miljoner kronor och kommer att inkluderas i orderingången under första kvartalet 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige