Image
Bild: Krook

Scandic Rubinen på Avenyn blir 5 600 kvadratmeter större

Bygg Diligentias hotellfastighet med Scandic Rubinen som hyresgäst byggs nu ut med 5 600 kvadratmeter. Därmed tillfogas Scandic cirka 100 nya dubbelrum och får då totalt 300 rum.
Publicerad den 11 September 2012
Bild: Krook
Scandic Rubinen. Bilder: Krook & Tjäder. Bild: Krook
Scandic Rubinen. Bilder: Krook & Tjäder.

Som kronan på verket får hotellet en ny takbar, utökade konferensytor, ett nytt gym och en ny lobby. Hela Rubinens interiör kommer att uppgraderas och bli toppmodern och av högsta kvalitet.

- I dag tecknar vi ett nytt tioårigt hyresavtal med Scandic. Det kommande utvecklingsprojektet kommer vi att genomföra i ett nära samarbete, vilket båda parter ser fram emot, berättar Bo Jansson, Diligentias chef för Köpcentrum och Bostäder.

Tidsmässigt finns detaljplan och bygglov på plats. Den huskropp som ska inrymma cirka 100 nya rum ska stå klar sommaren 2014.

För Scandic är utbyggnaden och renoveringen välkommet i processen att differentiera och positionera kedjans sex hotell i Göteborg.

- Göteborg är en mycket viktig destination för oss och det känns väldigt bra att både öka antalet rum på Scandic Rubinen och att fräscha upp publika ytor och konferens. Läget på Avenyn är perfekt, både för att bo och för att äta och umgås i restaurangen och baren, säger Joakim Nilsson, Sverigechef på Scandic.

Som en del i en stor hållbarhetssatsning miljöcertifierar Diligentia alla sina omfattande ny-, till- och ombyggnader. Man letar ständigt efter nya, innovativa metoder som kan ge miljöförtjänster och effektivisera våra fastigheter och områden. Därmed vill man också bidra till en mer miljövänlig norm i branschen och i samhället i stort.

- Parallellt med fastighetsutvecklingen av Scandic Rubinen genomför vi också en process för att certifiera hotellbyggnaden som en Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är ett kvitto på viktiga kvaliteter hos en byggnad vad gäller energi, inomhusmiljö och material och vi har höga ambitioner vad gäller hållbarhet, berättar Peter Landqvist, Centrumchef.

- Det är mycket glädjande att Diligentia satsar på en certifiering av byggnaden. Det går hand i hand med Scandics ambitiösa hållbarhetsarbete vad gäller driften av hotellet, avslutar Joakim Nilsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige