Image
Flygvy över Kvarteret Johanna vid Brunnsparken i Göteborg
Flygvy över Kvarteret Johanna vid Brunnsparken i Göteborg Bild: Hufvudstaden

EY flyttar Göteborgskontoret till Kvarteret Johanna

Uthyrning Rådgivnings- och revisionsföretaget EY ska flytta Göteborgskontoret till nya centrala lokaler i Kvarteret Johanna som håller på att byggas av Hufvudstaden. Flytten för de cirka 320 medarbetarna är planerad i slutet av 2026.
Publicerad den 3 Juli 2024

Hufvudstaden uppger att det är ett stort Intresse för både kontors- och butikslokaler i det totalt 32 000 kvadratmeter snart färdigställda Kvarteret Johanna med inflyttning under 2026. Potentiella hyresgäster ges möjligheten att på plats få en känsla för de framtida kontoren och nu har kontrakt tecknats med företaget EY.

EY är ett globalt rådgivnings- och revisionsföretag med över 700 kontor i 150 länder. I Sverige bedriver de sin verksamhet på 43 orter där Göteborg är en av de största med cirka 320 anställda. EY planerar att flytta in i Kvarteret Johanna under hösten 2026.

– Vi ser fram emot flytten till Kvarteret Johanna och lokalerna som uppfyller våra höga krav på en modern och hållbar arbetsplats för medarbetarna. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för befintliga och framtida medarbetare. Förutom det fantastiska läget kommer det nya kontoret vara en flexibel arbetsplats som gör det möjligt för oss att ligga i framkant, säger Linda Sallander, kontorschef och partner på EY.

EY:s nya kontor ligger på femte våningen och uppgår till cirka 2 300 kvadratmeter.

– Det känns mycket bra att kunna välkomna EY till nya lokaler i det om- och tillbyggda Kvarteret Johanna. Här får de tillgång till både citykärnans och kvarterets stora utbud med bland annat takträdgård, gym och restauranger, säger Fredrik Ottosson, chef Affärsområde Göteborg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

EY på Branschguiden

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över.

För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Läs mer om EY på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Sernekes nästa skyskrapa: "Äntligen landat"

Bygg/Arkitektur Det har blivit grönt ljus från högsta juridiska instans att Serneke Invest nu kan gå vidare med sitt stora projekt i Lund. Vice vd Patrik Lindström berättar om det efterlängtade beslutet, men också om hur viktigt det är för projektet att inflationen nu viker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige