Image

SBB obligationsåterköp större än väntat

Ekonomi/Finansiering SBB meddelade häromdagen att bolaget ger ett obligationsåterköpserbjudande om maximalt 1 000 miljoner kronor. Det blev större än så – 1 205 miljoner kronor.
Publicerad den 27 September 2018

SBB skriver: "I enlighet med Bolagets rätt enligt Tender Information Document att från tid till annan ändra eller avstå från angivna villkor i Återköpserbjudandet informerar Bolaget om att det inte avser tillämpa transaktionsgränsen om SEK 1.000.000.000 (Transaction Cap, såsom angivits i Tender Information Document) och följaktligen att samtliga giltiga återköpsinstruktioner som erhållits i enlighet med Återköpserbjudandet kommer att godkännas för köp av Bolaget."

SBB ger även ut en ny obligation – en miljon kronor i nya seniora icke-säkerställda obligationer med en löptid om fyra år. Räntenivån för de nya obligationerna är tre månaders Stibor plus en marginal om 3,60 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY