Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB.

SBB köper 20 procent av Heba – och fem procent av Entra

Bolag SBB blir största ägare i Heba.
Publicerad den 9 Mars 2021

– Det är positivt för oss att en stor aktör som SBB uppskattar det vi gör och tror på oss som bolag. Att SBB blir en av de större ägarna i Heba ser vi som ett kvitto på att vi gör ett gott arbete, säger Patrik Emanuelsson, vd, Heba.

– Heba är ett väldigt fint och stabilt bolag med fantastiska tillgångar som vi känner oss trygga med att investera vår överlikviditet i, säger Ilija Batljan, vd för SBB.

På måndagen flaggade SBB även för fem procents ägande i Entra, som bolaget nyligen var inblandat i en budstrid om – en budstrid utan vinnare, både Castellum och SBB drog tillbaka sina bud.

Ilija Batljan säger till Nyhetsbyrån Direkt att aktieköpen beror på att SBB har för mycket pengar i kassan – de är inte en väg att stärka positionen inför ett eventuellt framtida övertagande av bolagen.
– Det är rent finansiella placeringar. Vi har en överlikviditet med 16 miljarder kronor, och då har vi valt att investera i bolag som vi känner väl, säger Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt.

Köpet i Entra är inte, säger Ilija Batljan, ett sätt att flytta fram positionen inför ett eventuellt nytt försök att ta över det norska fastighetsbolaget.
– Nej, som jag sa så är det en rent finansiell placering. Vi kommer att köpa Entra när priset är rätt, säger han till Direkt.

Han säger också att han inte oroas över stigande räntor.
– Ingen är gladare än jag om räntorna stiger, för det betyder att vi har återvänt till tillväxt i Norden och Europa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige