Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB har fullföljt förvärv av drygt 46 procent av Amasten-aktierna

Transaktioner SBB offentliggjorde den 18, 24 respektive 25 november att man ingått avtal om förvärv av sammanlagt 361 946 350 stamaktier av serie A i Amasten, motsvarande 48,13 procent av aktierna och 48,18 procent av rösterna i bolaget, till ett pris om 13,30 kronor per stamaktie av serie A. SBB meddelar nu att man har fullföljt transaktionerna för en total köpeskilling om 4 813 886 455 kronor.
Publicerad den 7 December 2021

SBB äger per dagens datum 46,27 procent aktierna, motsvarande 46,31 procent av rösterna, i Amasten. Därutöver har SBB en finansiell exponering mot 31,71 procent av aktierna, motsvarande 31,74 procent av rösterna, i Amasten via en total return swap (TRS) och aktieutlåning, för vilka underliggande aktier SBB kan komma att utöva rösträtt efter att arrangemangen har avslutats.

Enligt takeover-reglerna för vissa handelsplattformar utlöser fullföljandet av transaktionerna en skyldighet för SBB att lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i Amasten. SBB avser att lämna erbjudandet senast den 28 december 2021 i enlighet med bestämmelserna i Takeover-reglerna.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige