Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB: Erbjuder preff-ägare utbyte

Ekonomi/Finansiering SBB lämnar ett nytt erbjudande till samtliga preferensaktieägare – 20 stamaktier av serie D för varje preferensaktie.
Publicerad den 24 Maj 2019

Utbyteserbjudandet omfattar samtliga preferensaktier i SBB.

Deltagande i Utbyteserbjudandet är frivilligt.

I förhållande till stängningskursen för SBBs preferensaktie den 23 maj 2019 om 642 kronor och stängningskursen för SBBs stamaktie av serie D den 23 maj 2019 om 32,2 kronor motsvarar utbyteserbjudandet ett värde om 644 kronor per befintlig preferensaktie i SBB, och en premie om cirka 0,31 procent.

Anledningen till att SBB hellre ser att aktieägarna har D-aktier är att enligt ratinginstitutens kriterier utgör stamaktier av serie D uteslutande eget kapital.

Preferensaktierna anses däremot utgöra till lika delar eget kapital och räntebärande skuld.

Acceptfristen för utbyteserbjudandet förväntas inledas omkring den 1 juli och avslutas omkring den 12 augusti. Erbjudandet är villkorat av att en extra bolagsstämma, som hålls den 24 juni, klubbar beslutet.

– SBB fortsätter att stärka sin balansräkning samt minska den finansiella risken. Detta erbjudande är ett ytterligare litet steg i den processen, säger bolagets vd Ilija Batljan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY