Image
Robert Boije, chefsekonom på SBAB.
Robert Boije, chefsekonom på SBAB. Bild: SBAB

SBAB: Fortsatt bred prisuppgång på bostäder i juni

Sverige Villapriserna fortsatte att stiga i samtliga regioner under juni. Lägenhetspriserna steg i Storstockholm, Storgöteborg och Södra Sverige, medan de sjönk svagt i Stormalmö, norra- och mellersta Sverige. Mätt sedan årsskiftet syns inga coronaeffekter i bostadspriserna att tala om, det skriver SBAB i sitt SBAB Booli Housing Price Index (HPI) för juni.
Publicerad den 2 Juli 2020

SBAB Booli Housing Price Index (HPI) visar på en bred uppgång i bostadspriserna i juni för villor i samtliga indexområden. Priserna på villor steg mest i Norra Sverige. Lägenhetspriserna steg i Storstockholm, Storgöteborg och Södra Sverige, medan de sjönk svagt i Stormalmö, norra- och mellersta Sverige. De sjönk som mest i norra Sverige.
– I april sjönk bostadspriserna överlag som ett resultat av coronakrisen och framförallt i de områden som hade störst smittspridning. I maj när osäkerheten om krisen lagt sig något, förbyttes fallet istället i en bred uppgång som sedan fortsatt in juni, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.
– Vi ser ingen coronaeffekt i bostadspriserna att tala om mätt sedan inledningen av året. Om inte arbetslösheten ökar markant i höst från dagens nivå finns heller ingen anledning att tro på några stora prisfall på bostadsmarknaden i år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY