Image

Sagax köper i Helsingfors

Transaktioner Sagax köper två fastigheter i Helsingforsområdet för 118 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Mars 2015

Sagax har köpt en fastighet i Vanda, cirka 20 minuter norr om centrala Helsingfors och tio minuter från Helsingfors flygplats. Fastigheten omfattar 20 000 kvadratmeter friköpt mark med skyltläge mot motorväg E75.

Fastigheten är bebyggd med 5 200 kvadratmeter kontors- och verksamhetslokaler. Lokalerna är nybyggda och kommer att slutbesiktigas i maj. Samtliga lokaler kommer att hyras på ett långsiktigt kallhyresavtal. Hyresgästen är ett världsledande industriföretag med en omsättning om cirka 30 miljarder kronor.

Säljare är American International Group - AIG - som hade Catella som rådgivare.

Tillträde kommer att ske under andra kvartalet.

Sagax har därutöver genomfört ett kompletteringsförvärv av en mindre industrifastighet i Vanda. Investeringen uppgick till tolv miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY