Image
Jon Svensson, vd på Aktivbo, och Jonas Högset, chef för Sabos fastighets- och boendeenhet.
Jon Svensson, vd på Aktivbo, och Jonas Högset, chef för Sabos fastighets- och boendeenhet. Bild: Per Englund

Sabo och Aktivbo inleder samarbete

Bolag Som ett led i att kunna erbjuda ett förbättrat stöd i förvaltningen för Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, har Sabo tecknat ett ramavtal med Aktivbo.
Publicerad den 12 Februari 2019

Parterna kommer att gemensamt ge alla Sabos medlemsföretag möjlighet att genomföra hyresgästenkäter med inriktning på att mäta och följa upp sin förvaltningskvalitet, för både bostäder och lokaler. Syftet är att varje medlemsföretag ska få ett underlag för vad kunderna har för förbättringsbehov och därmed kunna styra sina åtgärder till dessa områden, samt undvika investeringar som inte ger samma kundnytta. Via kundundersökningarna ges hyresgästerna ökat inflytande och får en möjlighet att påverka sitt boende eller sin arbetsplats. Stöd till bostadsbolagen kommer även erbjudas för efterföljande processarbete som exempelvis målstyrning, handlingsplanering och prioriteringar.
– Vi är stolta och glada över förtroendet. Det känns riktigt roligt att kunna erbjuda ett förmånligt avtal som förenklar kunddialogen och ger tillgång till ett gediget styrunderlag för alla kommunala bostadsbolag i Sverige. Den omfattande och rikstäckande benchmark mot andra bolag vi erbjuder, kommer nu bli ännu starkare. Förutom att skapa drivkraft och engagemang, innebär jämförelserna ett stort stöd i analys- och förbättringsarbetet, säger Jon Svensson, vd för Aktivbo.
– Vi hoppas att ramavtalet med Aktivbo i ryggen ska få fler av våra medlemsföretag att ta stora kliv mot nöjdare kunder. Det ligger helt i linje med vår satsning på ett allt mer fokuserat grepp om förvaltningsfrågan, säger Jonas Högset, chef för Sabos fastighets- och boendeenhet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige